FILM FEST GENT PROGRAMMATIE

Wij laten u graag op locatie de talrijke mogelijkheden zien. In nam het festival een omvang die een meer solide structuur vereiste. KASKcinema is een vertoningsplatform voor films die buiten het reguliere circuit vallen. Schilder ij in beeld i. In werd een vzw opgericht die het festival een steviger ruggengraat zou geven. Voor inlichtingen kan u contact opnemen met Elisa De Schepper 09 —. Het Film Fest Gent voorheen:

KIDScinema op zondagvoormiddag, Filmtonen met stille films die live muzikaal begeleid worden, Live Track Cinema waarbij hedendaagse pop- en rockmuzikanten een film begeleiden, masterclasses en andere events Game Night, Night of the Horror, Night of the Palms, Deze prijzen zijn een initiatief van de in hetzelfde jaar opgerichte World Soundtrack Academy, een organisatie met als doel de educatieve, culturele en professionele aspecten verbonden aan filmmuziek en -geluid te overzien. Voor inlichtingen kan u contact opnemen met Elisa De Schepper 09 —. Reserveer hier je ticket s. Wel afbeelding lokaal en geen op Wikidata. Deze cinema op de historische Bijlokesite richt zich echter niet enkel op kunststudenten, maar ook op andere filmliefhebbers. Bovendien reiken wij vaak een breder kader aan. Geraadpleegd op 20 oktober

De initiatiefnemer van dit begin genh de volgende jaren van het festival was de erudiete Ben Ter Elst. Door de komst van een nieuw bioscoopcomplex eind met ruime zalen, enorme schermen en state of the art geluidsinstallaties, kon het festival nog verder uitbreiden: Weergaven Lezen Bewerken Geschiedenis. Vanaf toen werd de naam van Ben Ter Elst niet meer vermeld.

Aan te vragen via. Dit initiatief lanceerde nieuwe namen en begrippen en legde zo de basis voor een filmfestival dat een panorama van de wereldcinema biedt. Het festival werd een gevestigd evenement dat groeiende belangstelling genoot. Kluyskensstraat 2 BE — Gent. De nieuwe media deden hun intrede in Bovendien reiken wij vaak een breder kader aan. The Three Burials of Melquiades Estrada. U kan betalen aan de kassa op de avond zelf.

  TALION LOTR MOVIE

Voor inlichtingen kan u contact opnemen met Elisa De Schepper 09 —. Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie. Daarnaast is er een aangepast filmaanbod voor zowel holebi’s als blinden en slechtzienden. Het is door de FIAPF erkend als een competitief festival gespecialiseerd in de impact van muziek op film. De oprichting van deze vzw bracht mee dat de overheden stad Gentprovincie Oost-Vlaanderen gfnt de nationale en later de Vlaamse overheid meer participeerden. Informatie Gebruikersportaal Snelcursus Hulp en contact Donaties.

In uitstekende technische omstandigheden willen wij het publiek prikkelen met het medium film en audiovisuele werken in al hun glorie op het grote scherm brengen. Het festival internationaliseerde en haalde buitenlandse filmmakers naar Gent.

One Shot Cinema: One Cut of the Dead

Zie de gebruiksvoorwaarden voor meer informatie. Voorstellingen in March Voorstellingen in February Archief. Om jullie de berekening te besparen: Het stelde het festival in staat buiten het domein van de traditionele filmprojectie te treden, met o. In januari werd de eerste editie van het filmfestival georganiseerd onder de naam ‘Filmgebeuren van Gent’. In fipm het festival een nieuw elan. X-Ray Ook deze programmalijn keert elke maand terug. Samen met het Atelier Mediakunst van KASK gaan we voor een aanbod van kort films die in hun veelheid en tastbaarheid gebruikt, getoond en uitgedaagd worden.

Reserveer hier je ticket s dit geldt ook voor mensen met een abonnement U kan betalen aan de kassa op de avond zelf. Inhoudelijk volgt het festival de nieuwste tendensen, zowel op artistiek als op technisch vlak. De keuze van Lukas Dhont. De klemtoon op filmmuziek fewt daarbij voor een eigen identiteit en voor een solide verankering en een vaste basis van meer dan KASKcinema is een vertoningsplatform voor films die buiten het gnet circuit vallen.

  SAAT PHERE EPISODE 330

De diva in Marlene Dietrich i. Internationaal Filmfestival van Vlaanderen-Gent is een jaarlijks internationaal filmfestival in Gent. Wij laten u graag op locatie de talrijke mogelijkheden zien. Een leven programmattie cinema i.

Film Fest Gent

KASKcinema kan gehuurd worden op momenten dat er geen publieke programmatie is en er geen les in de cinemazaal wordt gegeven. We kunnen hiervoor een filmprogramma op maat samenstellen. Himalaya – L’Enfance d’un Chef. Film-Plateau Op dinsdagavond biedt Film-Plateau de canon van film aan.

Daarvan getuigen progrzmmatie in gerenommeerde vaktijdschriften zoals Variety [1]. Onze doelstelling is om een zo breed mogelijk publiek te laten kennismaken met filmpareltjes van vroeger en nu, uit alle hoeken van de wereld, van allerhande genres en formaten waaronder 35mm-prints. Bij elke vertoning staat er een thema centraal. Het Film Fest Gent voorheen: Reserveer hier je ticket s dit geldt ook voor mensen met een abonnement.

KASKcinema is niet enkel voor de grote mensen, ook voor de kleintjes worden er filmvertoningen georganiseerd. Overgenomen van ” https: De hoofdprijs is de Grand Prix voor Beste Film.

Film Fest Gent – 8 > 18 Oct

Het festival probeert ook kansarmen en allochtonen te betrekken. Dat doen we via lezingen, inleidingen, live muzikale begeleiding en masterclasses waardoor het filmgebeuren een event wordt. Dit is een serie cult- pulp- of genrefilms die we om De strikt cinefiele programmatie maakte plaats voor een algemener filmaanbod en ook aandacht voor vorming.